Heste og A-touch
Hvornår er der relevans for behandling af hest?
Heste med låsninger og skævheder bliver utrivlige og kan ikke performe, og dette er et faktum.
Hesten er ikke dum, den er aldrig dum, men et fantastisk væsen som vil bære dig gennem ild og vand, hvis du sørger for den har det godt.

Jeg har i 15 år arbejdet professionelt med behandling af de myofaciale baner/liner på topheste og alm. rideheste indenfor dressur, spring, military og de helt klassiske dicipliner. Jeg er godkendt FEI-behandler og fuldt forsikret.

Skader:
Distale haltheder, gl.seneskader, albue- og skulderskader, bækken og nakkeskader, kæbeskader/TMJ, Kissing spines, akutte seneskader, Sweenyskuldre, ataxier og urenheder, samt andre skader i bevægeapparatet. 
Behandlingstjek anbefales hver 6 mdr. for at tage skader på især konkurrenceheste i opløbet. 


Unoder:
Boksvanderer og heste der sparker inde i boksen.

Under arbejde:
Hesten vægrer sig ved arbejde, ikke vil sætte sig bagtil, rejser sig, bryder i skulder, er stiv på den ene af siderne, træder ikke lige meget bagi ved piaf og passage, changerer ikke rent, taber et af benene, går på forparten, tøjlehalthed, hænger i et af forbenene under springning. Når hesten arbejder i 3 afdelinger, og det er svært/umuligt at samle den, samt at hesten bliver uren i overgangene. 

Ulykker:
Fald i trailer, fald på staldgang og div. andre styrt, har hængt fast med et ben, har ligget fast i boksen.

Andet:
Opstramning af bækken efter foling, muskulær assymetri og synlige skævheder, opretning efter forkert skoning/beskæring, fejlridning, og efter for kraftig vækst. 

Handelsundersøgelser og optakt til handel: Jeg har aldrig kunne se ideen i at handle en hest der kommer til at gå i stykker indenfor det næste år, derfor er jeg efterhånden blevet involveret i en del handelsundersøgelser.

Sadelvurdering er oftest en del af mit arbejde og jeg har flere sadelmagere, jeg kan henvise dig til, hvis sadlen er et problem.

Rytter/ Hvis du som rytter skæv og derved påvirker din hest forkert kan jeg finde på at sende dig videre til behandling selv.

Velværebehandling til ældre heste som er taget ud af sporten. Alle dyr kan have gavn af en A-Touch-behandling, og det gælder også de ældre heste som ofte er dem som har allermest brug for en gennemgang af kroppen i ny og næ.

Ridebehandling:
Min erfaring er, at mange skader på hestene kan rettes via rytterens sæde/opstilling og nogle gange skal rytteren have lov til at mærke hvad der sker med hesten under sig under behandling for at forstå forskellen. Derfor har jeg indført det vi kalder en ridebehandling. Den starter oftest på staldgangen hvor hest og rytter "ses" igennem inden opsadling, derefter sidder rytteren op og skridter hesten varm. Herefter begynder korrektionen af både rytter og hest. Bruges i genoptræningsøjemed og til rideproblemer på heste og ryttere der allerede har modtaget behandling på et tidligere stadie. Anvendes primært til dressur og springheste på niveau middelsvær og opefter.

Behandling/Hvordan?
Når jeg arbejder med en hest, så konkretiserer jeg behandlingen ved at dele kroppen op i 4 arbejdsområder, hvorefter jeg går ind langsomt og behandler/justerer/påvirker de enkelte områder, derefter ca. 25-40 min. og så samler jeg det hele igen til en helhed.
Dette er i bund og grund en behagelig nulstilling af kroppen med stor kiropraktisk effekt uden nogen direkte manipulation på leddene, men kun med kroppens egen selvophelende energi (neuroenergien) som selv samler trådene og retter op med hjælp fra en blid muskulær påvirkning fra mig. Læs evt. afsnittet om hvad er A-Touch.
Jeg kører kun til heste ved opsamlinger på min. 5 behandlinger, ellers har jeg en tilhørende staldbygning til klinikken hvor jeg har mulighed for at behandle heste.
Jeg anvender i behandling af heste med A-Touch og faciarelease-terapi. Jeg bruger kun mine hænder til disse behandlinger.

Opstramning af bækken på hoppe 2 dage efter foling.