Før og efter behandling

Før og efter behandling af hunde og heste

Før behandling:

-Hest: Hesten skal stå inde, være tør og gjort klar til behandling når jeg ankommer til aftalt tid. Det er rart med et plant gulv med ordentlig belysning i vintertiden, da det giver en bedre behandling.

-Hund: Hunde der kommer til behandling skal være tørre og loppebehandlede. Jeg ved godt de fleste af jer har styr på det, men der har været nogle episoder, hvor jeg har måtte desinficere behandlingsrummet for lopper efterfølgende.

-Tæver i løbetid tages kun sidst på dagen, så hanhundene også kan få ro til at modtage deres behandling.

-Dyr i bedøvelse laves kun hos dyrlæger jeg har samarbejde med og dyrlægen skal være til stede under behandlingen.

Medicinering med traditionel medicin og alternativ medicin + evt. anden behandlingsform

- Vedrørende medicinering, spørg ved tidsbestilling om hvilke midler jeg kan arbejde på hvis dyret er i smertebehandling. Ingen anden behandling anbefales med kiropraktik, massage, waterwalk osv. senere end 4 dage op til behandling for at jeg kan få et "rent" billede af klienten. Er der sket en behandlingsskade fra en anden behandler og jeg skal rette det op, må du være forberedt på dette bliver påtalt og der kan blive tale om en evt. røntegnundersøgelse eller et dyrlægebesøg inden jeg evt. kan gå videre i behandlingen af dit dyr! Min forsikring dækker ikke andre behandlere og uautoriserede smedes arbejde.

Motion

-Hunde, spørg ved tidsbestilling om hvad den må og ikke må op til behandling. Efter behandling, afhængig af tilstand anbefales der 4 dage med ture i snor og ingen træning. Evt. genoptræning aftales individuelt.

-Heste, spørg ved tidsbestilling. Efter behandling: Forholdsvis ro i 4 døgn. Ingen longering med indspænding, gerne på fold og skridtture med mindre andet er aftalt. Evt. Genoptræning aftales individuelt fra dyr til dyr. Ikke 2 er ens.

Klassisk hømopati

I forbindelse med behandling udleverer jeg af og til et hømopatisk middel til at understøtte dyrets opheling. Dette faktureres der ikke ekstra for, da det er en del af behandlingen.

Ønsker man derimod en ren hømopatisk behandling af et dyr til afbalancering af diverse lidelser som oftest ikke er bevægeapparatsrelateret koster det 550 kr. inkl. remedier og moms.

Jeg har pt. hømopatiske 1.ste-hjælpskasser (lyder lidt voldsomt, da de kan være i en lomme) til salg i klinikken i 2 forskellige udgaver: Den Blå er til dyr og består af 24 remedier i potens D30 med udførlig skriftlig brugsanvisning. Den Grønne består af 36 remedier i potens D200 med udførlig brugsanvisning til. Pris: Blå 365 kr inkl. moms og Grøn 335 kr. inkl. moms. Der er mulighed for enkeltrefil til dem for 25 kr inkl. moms.

Jeg arbejder med ren engelsk klassisk hømopati og Bachs blomstermedicin. Nogle gange anbefaler jeg et kosttilskud, men det er ikke noget jeg har på lager og det skal købes separat enten på foderstof, Matas/apotek eller på nettet.