top of page

Hvornår er der relevans for behandling af hunde?

Hunde er ligesom andre firbenede væsner dygtige til at kompensere for diverse småskader, men det betyder ikke, at de ikke har smerter, eller at skaderne kan forværres over tid.

 

Adfærd:

Hunde der ændrer adfærd "uden grund" har ofte fået smerter.

Arbejde og aktivitet:

 

Brugs-, sports-, jagt- og almindelige hunde der får skader i skuldre, bækken, nakke og ryg. Hunde der har svært ved at hænge sammen efter træning pga. ømhed, haltheder. Styrt og fald. Jeg anbefaler en gennemgang af brugshunde hver 4.- 6. måned afhængigt af niveau og alder for at undgå, at disse skader udvikler sig til større tidskrævende skader.

Andet:

 

Diskusprolapser, piskesmæld, bækkenløsning, manglende energi og glæde i hverdagen. Haltheder, nakkeproblemer og bøjede ribben. Komplicerede skulderproblematikker. I den mindre afdeling kan jeg tilbyde behandling af water-tails og årsagen til dem. Ved spondylose og tætsiddende torntappe kan jeg gå ind og flytte trykket væk, så belastningen på området forsvinder og dermed smertelindre dem den vej.

          Der laves individuelle genoptræningsplaner efter korsbåndsskader og andre større operationer i bevægeapparatet.

     Men ellers spørg mig. Jeg er meget bevidst som behandler om ikke at arbejde i noget udenfor mit afgrænsede område.

Hvalpe:

 

HD&AD-forebyggelse på store og mellemstore racer samt hvalpegennemgang af dem når de er 7 uger, så de ikke vokser med en skævhed. Hårde fødsler. Ejerskifteproblemer. Uheld.

Hvalpe må behandles fra 3 uger af.

Hvalpekuld + mor:

 

Som noget nyt tilbyder jeg en "pakkeløsning" med behandling og gennemgang af hvalpe og mor. Tæven får kroppen rettet op og nulstillet, og hvalpene får en god fysisk start på livet.

Behandlingstid

En behandling varer max. 30 minutter og foregår i min klinik eller ved større samlinger. Jeg sætter altid 45 min af til nye hunde.

Hunden kan blive træt de første 4 døgn og må luftes på små ture.

     Der aftales en tilbagemeldingsfrist med ejer, så jeg kan høre, om der skal følges op med endnu en behandling. Ofte sker der det, når man har fat i gamle problematikker med arbejde på de myofasciale baner, at man går i gang med at "skrælle et løg"; dvs. at der ligger flere lag af gamle skader i hunden, og derfor kan det være nødvendigt at genbehandle i et kortere interval.

      Oplever jeg undervejs i en behandling, at der er noget, som kræver en second opinion evt. fra en dyrlæge, får du besked herom med det samme.

Video-eksempel på behandling:

Første videoklip er efter dyrlægebesøg, de næste 6 klip er fra under behandling (hvilket foregår ca. 2 timer efter dyrlægebesøget) og lige efter behandling. Det sidste klip er 6 timer efter behandling.

Gr dan.jpg
å8.jpg
IMG_4254.jpg
IMG_2014.JPG

Case story om Boxeren Mullet

Skrevet af Mullets ejer Maiken Lysholm Sten

Da min elskede boxer var 5 år, fik hun en blodprop i ryggen, som delvist lammede hendes bagpart. Dyrlægerne hjalp hende med at få det meste af sin førlighed igen, men noget af nervevævet var dødt og ikke til at redde.

Hun blev efterhånden rimelig mobil, havde ikke ondt, og hun havde fået sit go'e gamle humør tilbage. Dyrlægerne spåede hende dog ikke mange års levetid, da hendes nye måde at gå på ville belaste led og krop i så høj grad, at den ville slides op hurtigt. 

Heldigvis lærte jeg snart Anne at kende. Dødt nervevæv kan hun ikke vække til live, men hun hjalp Mullet ved jævnligt at rette hendes krop op, så hun ikke ødelagde den. Og det er jeg evigt taknemmelig for. Jeg fik 12 år med min dejlige hund - hvilket i det hele taget er en høj alder for en boxer. Det var først det sidste halve års tid, det begyndte at gå ned af bakke med hendes mobilitet.

 

Mullet var ikke selv i tvivl om, at Annes behandlinger var gode for hende. Når vi kom på besøg, satte Mullet sig omgående på skødet af hende. Hun bakkede demonstrativt helt hen til hende: "Så kan du godt gå i gang!" Så Mullet sad helt klart i bestyrelsen i Annes fanklub.

1.JPG
bottom of page